Майкъл Болтън съживява в албум класики на Франк Синатра

Майкъл Болтън се впуска в изучаване на богатия живот и творчество на Синатра, за да остави и своя знак върху избран материал от него. Болтън отдава нежен почит към едни от най-великите песни на 20-ти век.

“For Once In My Life и That’s Life са брилянтни. Мисля, че това са едни от най-добрите записи, правени някога. Неговият глас е предназначен да изпее тези песни” – Нанси Синатра.

“For Once In My Life е презаписвана стотици пъти. Версията на Майкъл Болтън е уникална” – Роналд Милър (автор на “For Once In My Life”).

“Сами Кан каза, че всяка песен има своя съдба и тази съдба е да бъде изпята от точния певец. За “The Second Time Around” с Майкъл и Николет това се сбъдна.” – Тита Кан.

Световната суперзвезда Майкъл Болтън (Michael Bolton) започна ново предизвикателство с “Bolton Swings Sinatra” (“Вирджиния Рекърс” / “Конкорд Мюзик” / “Юнъвърсъл Мюзик”). В колекцията той изпълнява класики като “New York, New York”, “Night and Day”, “My Funny Valentine”, “Fly Me to the Moon”, “Girl From Ipanema” и “That’s Life,” както и “The Second Time Around” –  специален дует с Николет Шеридън.

“От години имам списък с мечтани проекти” - казва Болтън. “Най-отгоре в него обаче винаги е било желанието ми да изпея песни на Франк Синатра”.

Майкъл Болтън отдава нежен почит към едни от най-великите песни на 20-ти векПомагайки за аранжиментите и оркестрациите, Майкъл Болтън отдава нежен почит към едни от най-великите песни на 20-ти век. Резултатът е като откровение дори и за най-дългогодишните фенове – страстно, живо, развълнувано, лично и всичко помежду; “Bolton Swings Sinatra” е смайваща среща на певец и репертоар.

“За мен беше такава чест да имам възможностт да работя с Майкъл Болтън”, коментира Глен Барос, президент на “Конкорд Мюзик Груп”. “Както и във всичките му великолепни записи, и сега той е вложил цялото си сърце и душа в този проект. Сигурен съм, че това ще достигне до неговите милиони фенове и дори ще привлече много нови.”

Проектът е подкрепен от участието на грандиозен биг бенд от 17 духови и 35 струнни музиканта, всички повече от първокласни, както и от най-добрите аранжори и аудиотехници от легендарните студиа Capitol. В тях Майкъл Болтън записва песните, които обожава от детството си.

Голяма е помощта и на ко-продуцента Алекс Кристенсен, аранжьора Крис Уолдън и микс-инженера Ал Шмит, последният –  ветеран от много от записите на самия Синатра, както и от много други известни сесии. “Те са гениални”, признава Болтън за архитектите на музикална атмосфера. “Помагаха ми да направя всички щастливи – музикантите обожаваха тази творческа атмосфера. Ал е като лекар, който изражда своите най-любими същества”, добавя певецът. “Работният процес минаваше ужасно леко, албумът просто се получи – толкова красиво, колкото и не съм си представял.”

Със своите 53 милиона продадени албума досега, хитове в поп, r&b и класика чартовете, изпълнявал на живо пред препълнени зали навсякъде по света, пял заедно с Лучано Павароти и Рей Чарлз, автор на песни заедно с Боб Дилън и създател на хитове за Барбара Стрейзънд и KISS, всеки друг на мястото на Болтън щеше просто да почива на лаврите си. Обратно на това, той се впуска в изучаване на живота и творчеството на Синатра, за да остави и своя знак върху избран материал от него.

Световната суперзвезда Майкъл Болтън започна ново предизвикателство“Синатра пее с такава сила и уязвимост едновременно”, с възхищение разказва Болтън.  “Той беше величествен разказвач. Аз просто се опитах да предам някои от тези истории по моя начин. Синатра е един от много малкото певци с толкова динамичен вокален регистър и лично присъствие, които в един момент могат да пеят властно, с абсолютна сила и убедителност, а в следващия да ни трогват до дъното на сърцата ни с нежност и усещане за уязвимост, от които идва чистата емоция и разбирането за смисъла, вложен от композитора.”

За дуета си с Николет Шеридън Болтън разкрива: “Николет през цялото време пееше около мен, докато не разбереше, че я слушам. Тогава ставаше потайна. Но аз непрекъснато й казвах, че има чудесни тонове. Изпях й “The Second Time Around” и й предложих да я изпеем заедно и тя просто засия. Изпълнението просто улови това чувство.”

Албумът “Bolton Swings Sinatra” се издава от компанията на певеца Passion Music и Concord Records (“Вирджиния Рекърдс”).  Concord Music Group е една от най-големите независими музикални компании в света. В богатия й каталог се съхраняват някои от най-значимите и исторически записи, включително заглавия от най-признатите и възхитителни изпълнители като Rosemary Clooney, John Coltrane, Creedence Clearwater Revival, Miles Davis, Ella Fitzgerald, Isaac Hayes, Little Richard и Thelonious Monk измежду всички.