Франк Синатра бил куриер на мафията

Франк Синатра сам изявил желание да стане куриер на мафията и едва не бил арестуван през 1946 г. в Ню Йорк с куфар с $3,5 млн., твърди Джери Луис, автор на новата биография на звездата "Животът на Синатра" ("Sinatra: The Life"). Преди два дни сп. "Венити феър" публикува откъси от книгата, която ще излезе от печат на 16 май, съобщи Ройтерс.

Тълпата от фенове около Синатра попречила на митничарите да си свършат добре работата, твърди Луис. Сред приятелите на Синатра били още и братята Капоне, с които певецът веднъж уж случайно се оказал в един самолет, превозващ ги за среща на гангстерския синдикат. Франк бил фотографиран и с Лъки Лучано, в чиято вила в Неапол било открито златно цигаре с гравиран надпис: "На моя приятел Лъки от Франк Синатра". След това се изяснило, че Синатра бил съсобственик на казино "Cal-Neva Lodge" с бос на чикагската мафия.

Наскоро и дъщерята на певеца - Тина, потвърди, че престъпни босове са плащали на собственици на клубове, където той пеел, поемали рекламата му, сценичните костюми, организирали концертите му, средствата от които отивали за мафията.