Франк Синатра имал връзки с мафията

Франк Синатра е пренасял пари на мафията през '50-те години на миналия век. Той дори е бил задържан от полицаи в момент, в който е носел със себе си куфарче с 3,5 милиона долара в брой, се казва в нова биография на певеца.

Тази история, разказана на авторите на книгата Антъни Съмърс и Робин Суон от актьора Джери Луис, е една от многобройните случки, които подкрепят тезата за връзка между легендарния певец и мафията, изказана в биографичната книга. Синатра винаги е отричал да има нещо общо с престъпната организация, съобщава Dnes.bg. Документи на ФБР, публикувани през декември 1998, седем месеца след смъртта му, доказват, че певецът е бил близък приятел със Сам Джанкана, предполагаемият Кръстник на чикагската мафия.

От документите се разбира също, че Синатра се е срещал с Лъки Лучано, кръстникът на Коза Ностра, по време на пътуване в Куба през 1947. В новата книга за живота на Синатра се цитира и друга история, разказана на авторите от Джери Луис: „Синатра само пожела да стане куриер на Мафията, но полицаите го заловиха при една от задачите му в Ню Йорк.“

Според Луис Синатра се е опитал да мине през митническа проверка с куфарче, в което имало три милиона и половина долара в банкноти от по $50. Митничарите са искали да пребъркат багажа на Синатра, но в крайна сметка са се отказали заради тълпата почитатели на певеца, която се била събрала на летището.

От „Венити Феър“, които публикуват откъси от книгата, уточняват, че авторите на биографията не твърдят Луис да е бил свидетел на случилото се на митницата. Луис смята, че това е станало малко след екстрадирането на Лъки Лучано от САЩ в Италия през 1946 година.